Työpajat & Tilaukset


Yhdistys tekee myös pyynnöstä erilaisia projekteja. Vahvoja osaamisalueitamme ovat mm.:
  • Katutanssilajien opettaminen & esittäminen.
  • Graaffinen suunnittelu, toteutus & kuvataideopetus.
  • Sanataiteen, kuten räppäyksen opettaminen & esittäminen.
  • AV-tuotanto: säveltäminen, äänen muokkaus, masterointi, kuvaukset.
  • Tapahtuma-tuotanto: jamit, klubit, työpajat jne..
Jos sinulla on idea, jossa osaamistamme voisi hyödyntää; tutustu yhteydenottolomakkeeseemme, ja mietitään yhdessä!


Lapin yliopisto – Heimo infected lyhytelokuva 14.-15.3.2020

Lapin yliopistolta otettiin yhteyttä vuoden 2019 lopulla mahdollisuudesta tehdä yhteistyöprojektina tanssivideo. Lähtölaukauksena oli ajatus musiikkivideosta.  
Matti Martiskainen sävelsi ja tuotti musiikin, teki käsikirjoituksen sekä koreografian. Lopulta päädyimme tekemään yhteisen lyhytelokuvan. Ohjauksesta vastasi Matin lisäksi Timo Haanpää, ja video tuotettiin yhdessä Lapin yliopiston opiskelijoiden kanssa. Tanssijoina ja näyttelijöinä videolla esiintyvät Jasmin Kaakinen, Saana Keränen, Otso Teulahti, Matti Martiskainen ja Laura Saloranta.
Mukana oli myös kokonainen työryhmä antamassa oman panoksensa – kiitokset onnistuneesta lopputuloksesta kuuluvat kaikille!


nuorisokeskus monde – Graffiti tilaustyo 16.-20.10.2017

Nuorisokeskus Mondelta otettiin yhteyttä jo vuoden 2017 alkupuoliskolla mahdollisuudesta maalata Monden salin sisäseinään graffititeos kaikkien tilakäyttäjien iloksi. 
Santeri Karttunen suunnitteli ja toteutti, graffitin perinteitä kunnioittavan, välikaton rajaan kohoavan teoksen. Maalattavaksi seinäksi oltiin valittu toisen suuren maalauksen vastakkainen pinta, johon toteutus oli korkeuden ja telineiden aiheuttamien vaikeiden työasentojen vuoksi hiukan hidasta ja teos valmistui lopulta viidennen päivän aamuna – kuitenkin täysin ajallaan. 
Sekä taiteilija itse, että Monden väki olivat tyytyväisiä lopputulokseen. Teoksen prosessista kuvattiin oheinen timelapse -video. 

Rovaniemen caritas – Graffiti tyopaja 20.10.2017

Vammais- ja vanhuspalvelukeskus Caritas Rovaniemi otti yhteyttä alkusyksystä 2017, ja päädyttiin talon nuorempien asukkaiden kanssa toteuttamaan pysyvä yhteisteos rakennuksen kellarikerrokseen rakenteilla olevan nuorten hengailutilan seinään.
Santeri Karttunen kertoi osallistujille Graffitista. Kaikille osallistujille spraymaalaaminen oli uutta ja jännittävää, sekä osalle motorisesti haastavaakin. Tekeminen kuitenkin onnistui yhdessä avustajien kanssa, ja kaikki pääsivät hyvin maalaamisen makuun: into myös kasvoi työn edetessä. 
Työpaja eteni siten, että ensin osallistujat saivat kokeilla pelkästään välineen hallintaa ja tekniikoita, jonka jälkeen edettiin vaihe vaiheelta varsinaisessa teoksen toteutuksessa eteenpäin. Rajat luonnosteltiin valmiiksi, joiden sisällä päästiin jatkamaan eteenpäin. Loppuvaiheessa annettiin myös osallistujille vapaat kädet uusien alueiden maalaamisessa alusta loppuun.
Teoksen toteutukseen osallistui myös muutama henkilökunnan jäsen, ja Karttunen viimeisteli kokonaisuuden samalla selostaen viimeisiä työvaiheita. Matti Martiskaisen toimesta hoidettiin projektista oheinen timelapse -video, jota on näin jälkikäteen mukava fiilistellä.
Palaute oli äärimmäisen positiivista, ja on helppo todeta työpajan olleen onnistunut. Yhteistyöstä kiiteltiin molemmin puolin, ja mielenkiinnolla odotellaan, mitä seuraavaksi keksitään.

Tornion Kesaposo – Graffiti & breaking tyopaja 31.5.2017

Tornion nuorisotoimelta otettiin yhteyttä keväällä 2017, ja päätettiin toteuttaa graffiti- ja breaking -työpajat toukokuun loppuun. Torniossa tapahtumapaikaksi oli valittu paikallisen koulun piha, missä sijaitsi myös kaupungin laillinen graffitiseinä. Sää suosi työpajapäivää, ja keli oli mitä mainioin. Matti Martiskainen piti yllä tanssimeininkiä Santeri Karttusen fiilistellessä Graffitiseinän kanssa.
Kesäpösö-pakettiauto, eli eräänlainen liikkuvan nuorisotyön väline, oli tuotu myös paikalle työpajojen ajaksi. Autolle oli pystytetty myös evästeltta, ja myös äänentoisto oli mintissä. Setti oli kaikin puolin tip top hyvin hoidettu, ja nuorisotoimen porukka oli tunnelmassa tiiviisti mukana.
Graffiti -sessioissa maalasimme isoa betoniseinää kokonaisuutena, ja apuvälineenä oli käytössä myös pieni maalausteline korkeuden vuoksi. Breikki -tanssijamit löysivät myös paikkansa graffitiseinän edustalta – Näin molempien pajojen tunnelma ja tekeminen olivat vuorovaikutuksessa toisiinsa.
Pajoissa kävi mukavasti nuoria viihtymässä, ja oppimassa. Graffitipajassa saatiin aikaiseksi koko seinän kokoinen yhteisteos, joka oli tyyliltään abstrakti väri-ilottelu. Rakennettiin kuvatusta video- ja kuvamateriaalista oheinen timelapse -video. Tornion nuorisotoimelta saatiin erittäin myönteistä palautetta, ja yhteistyö sinne on kyllä aina ollut helppoa ja saumatonta.