Tapahtumat


Muodonmuutos The Jam

Muodonmuutos The Jam järjestettiin viidettä kertaa keväällä 2022. Tapahtuma sijoittui Nuorisokeskus Mondelle ja Pub Punapippuriin. Ohjelmassa oli osallistavaa ohjelmaa kannustavassa ilmapiirissä; rinkejä, showcaseja, battlet, rap-show, etkot, jatkot sekä katukulttuuri-aiheisia työpajoja.

Yhteistyössä oli Suomen kulttuurirahasto, Maalausliike Laitila, Pub Punapippuri ja Rovaniemen nuorisopalvelut. Tämän vuoden tapahtuma tavoitti vierailijoita ympäri Suomen ja myös kansainvälisesti.

Jalkia pohjoiseen

Jälkiä Pohjoiseen on vuosittain järjestettävä maalaustapahtuma, jossa toteutetaan abstraktista taiteesta ja graffitista ammentavia teoksia tai teoskokonaisuuksia Suomessa. Tavoitteena on paitsi korkealaatuisen julkisen taiteen tuottaminen, myös taiteilijoiden tuominen yhteen ja heidän välisensä yhteistyön aloittamisen ja syventymisen mahdollistaminen. Tapahtuma toimii näin alustana niin suomalaiselle kuin kansainvälisellekin taiteilijavaihdolle.

Taiteiden Yo! Yo!

Taiteiden Yo! Yo! järjestettiin syksyllä 2021 neljättä kertaa yhteistyössä Rovaniemi-viikon, Korkalonvaaran asukasyhdistyksen, Revontulikauppakeskuksen ja Rakkaustalkoiden kanssa. Perjantaina mentiin Korkalonvaaran ostarille paistamaan makkaraa, maalaamaan alikulkutunnelia, tanssimaan, räppäämään, nauttimaan yhdessäolosta, ja kuuntelemaan musiikkia Dj Moody Allenin johdolla. Illan päätteeksi kuultiin biisejä kun Gältzy, Säke, JJKoski, Gege, Joté ottivat katutilaa haltuun.  Tapahtumassa oli myös räp -työpaja lauantaina, jota piti JJKoski.

 EPAPYHAT JAMIT

EPÄPYHÄT JAMIT pidettiin toista kertaa vuonna 2021. Kyseessä on avoin rentomielinen yhteinen jamisessio kaikille katutanssin harrastajille. Tarjolla oli vapaata tanssia ja ringittelyä halloween tunnelmallisessa tilassa. Jameissa pääsi mukaan nauttimaan katukulttuurista. Jamien yhteydessä järjestettiin myös My Body In The Centre -tanssiworkshop, josta vastasi Johanna Hurme (Sade ry, Call Out Suomi).
Musiikista jamien ja workshopin aikana huolehti Rovaniemen oma kulttuurimestari Matka. Jamit ja workshop sopivat kaikille tanssijoille. Tuu ensi vuonna mukaan jamittelemaan, oppimaan uutta sekä nauttimaan tanssista ja yhdessä tekemisestä!

Joulujamit

Joulujamit järjestettiin talvella 2022 neljännen kerran nuorisokeskus Monden tiloissa. Laitettiin nuokkarin aulatilaan vuodenaikaan sopivaa valaistusta, dj:t Smu, Renard ja Moody Allen, sekä rummuissa Hyrski pitivät huolen rytmeistä. Ohjelma oli hyvin vapaamuotoinen pitäen sisällään esityksiä, battleja, rinkejä, vapaata mikrofoonia ja tortun tuoksuisen kahvion. Ilmaisessa avoimessa tapahtumassa oli mahdollisuus nauttia tarjonnasta, osallistua sen tekemiseen ja tavata osaajia ympäri Suomen, myös kansainvälisesti.

Jatkot pidettiin Bull Bar Grill -ravintolassa, jossa katukulttuurikansaa viihdyttivät kolme live-esiintyjää: Gege, Kosmiset liskot ja Pietari.

Parkkihallibileet

Parkkihallibileet järjestettiin revontulikauppakeskuksen lämmitetyssä parkkihallissa keväällä 2022. Tapahtuma toimi Rovaniemen rasisminvastaisen viikon virallisina etkobileinä. Kyseessä oli kaikille avoimet tanssijamit, ja niiden jatkot. Musiikista vastasivat deejiit R2ISDJ2, Hi7eHi7e ja Moody Allen. Tapahtumassa olivat esiintymässä Gältzy, Vtyyli, Yliääni, Fannzu ja Gege. lisäksi nähtiin Breaking nuorten suurenmoinen showcase.

Tapahtuma alkoi Johanna Hurmeen My Body In The Centre -työpajalla, jossa opeteltiin erilaisia työkaluja tanssillisuuden rakentamiseen House ja Breaking -tansseista. Tämän jälkeen tanssittiin ja vietettiin aikaa ystävien kanssa, missäpä muuallakaan kuin parkkihallissa, tanssilattialla. Jatkoille siirryttiin Viirinkankaalle (wassup!) Pub Punapippuriin, jossa meininki tiivistyi entisestään.

Yhteistyössä tapahtumaa oli järjestämässä SPR – Rasisminvastainen viikko, Arktiset maahanmuuttajat ry, Sade ry, Call Out Suomi, Arctic Live Entertainment ry, Nuorisopalvelut, Revontulikauppakeskus ja Pub Punapippuri.