Kausitunnit 2023-2024

Syys- ja kevätkausina
vierailevien opettajien workshoppeja.

Kysy lisää osoitteesta:
transcendent.ry(ät)gmail.com
Kaikki yhteisölliset kurssimme ovat avoimen tason tunteja.

Tunneillamme on käytössä turvallisempien tilojen periaatteet.

TUNTISISÄLLÖT JA OPETTAJAT:

Breaking avoimen tason tunnit.

Poromiehentie 4, 96200 Rovaniemi:
Maanantaisin +14v. klo 17.00-18.15
Maanantaisin K18 klo 18.15-19.30
Perjantaisin +6v. klo 16.30-17.15

Perjantaisin +10v. klo 17.15-18.15

Kevätkausi 19.1.-20.5.2024
(Ei tuntia hiihtolomaviikolla 10)
__

TUNNIT SOPIVAT MYÖS ALOITTELIJOILLE!

Opettajina Otso Teulahti ja Matti Martiskainen


Ilmoittaudu tästä!

Breaking (breikki, breaktanssi, breakdance, b-boying, b-girling) on New Yorkista lähtöisin oleva alkuperäinen katutanssi eli streetdance. Breikkauksen avulla yhteiskunnan heikoimmassa asemassa olevat löysivät aikanaan keinon vapautua vallallaolevista rakenteista – aina Olympialajiksi saakka!

Tunneilla harjoitellaan lajin tekniikoita (kuten toprocking, uprocking, footworking, backrocking, freezes & powermoves) monipuolisesti musiikkiin. Tehdään myös sarjoja eli rutiineja, erilaisia pari- ja ryhmä- sekä luovuus- ja mielikuvaharjoituksia. Lisäksi syvennytään laajasti kehonpaino ja akrobatia -harjoitteluun ryhmän taitotaso huomioiden.

Tarkoituksena on kehittää omaa tapansa tanssia oppien samalla ilmaisullisuudesta, sekä huomata yhdessä tekemisen ja tanssikulttuurin tuoma innostus.

Tunneilla keskitytään tanssiin kokonaisuutena sen kaikkine osa-alueineen, vaikka breikkarit tunnetaankin usein näyttävistä akrobaattisista liikkeistään kuten päälläpyörintä tai tuulimylly.

Matti Martiskainen:
Olen katutanssija, ja ennen kaikkea breikkari. Rytmimusiikin olen löytänyt jo varhain lapsena, ja katutanssityylit ovat kuuluneet elämääni vuodesta 1999 lähtien. Mut voi nähdä vaikka kadulla ringissä tanssimassa rockingia, hip hoppia, breakingiä, poppingia, wavingia, boogaloota tai jotain niitten väliltä kertomassa tarinaani kehonkielellä. Tanssissa on parasta, kun voi oppia uutta. Tärkeetä on pystyä nauttimaan hyvästä musiikista yhdessä muitten kanssa. Tykkään tehä täysiä, mutta rennolla tatsilla!

Otso Teulahti:
Olen 26 -vuotias breikkari. Olen tanssinut katutansseja lapsesta saakka. Breakingin löysin yläasteikäisenä ja se on kuulunut siitä lähtien vahvasti elämääni. Minua on opettanut monet ammattitaitoiset ja motivoivat opettajat, joiden myötä olen saanut mitä mahtavimpia kokemuksia tanssin saralta. Näiden kokemuksien myötä rakas harrastus on muuttumassa työksi, jossa pääsen jakamaan näitä samoja kokemuksia, sekä tanssin kautta välittyvää riemua.

Tuntien tavoitteena on tutustuttaa lapset Breakingin perusteisiin erilaisten pelien ja leikkien kautta. Tunneilla opetellaan kehontuntemista ja -hallintaa, sekä ryhmässä olemista.

Tervetuloa temppuilemaan!