Kausitunnit 2019-2020

Kaikki avoimen tason tunnit:

Syys- ja kevätkausina
vierailevien opettajien workshoppeja.

Kysy lisää osoitteesta:
transcendent.ry(ät)gmail.com
Tuntisisällöt ja opettajat:

Breaking avoimen tason tunnit Maanantaisin
+6v. klo 16.30-17.15
+8v. klo 17.15-18.15
+10v. klo 18.15-19.30

+15v. klo 19.30-21.00
Syyskausi 26.8.-9.12.2019
(syyslomalla vk42 ei tuntia)
Pohjolankatu 6, 96100 Rovaniemi
Ilmoittaudu tästä!
Breaking (breaktanssi, breakdance, b-boying, b-girling) on New Yorkista lähtöisin oleva alkuperäinen katutanssi eli streetdance. Tunneilla harjoitellaan lajin tekniikoita (kuten toprocking, uprocking, footworking, backrocking, freezes & powermoves) monipuolisesti musiikkiin. Tehdään myös sarjoja eli rutiineja, erilaisia pari- ja ryhmä- sekä luovuus- ja mielikuvaharjoituksia. Lisäksi syvennytään laajasti kehonpaino ja akrobatia -harjoitteluun ryhmän taitotaso huomioiden.
Tarkoituksena on kehittää omaa tapansa tanssia oppien samalla ilmaisullisuudesta, sekä huomata yhdessä tekemisen ja tanssikulttuurin tuoma innostus.
Breaking-tunneilla keskitytään tanssiin kokonaisuutena sen kaikkine osa-alueineen, vaikka breikkarit tunnetaankin usein näyttävistä akrobaattisista liikkeistään kuten päälläpyörintä tai tuulimylly.
Matti Martiskainen:
Olen katutanssija, ja ennen kaikkea breikkari. Rytmimusiikin olen löytänyt jo varhain lapsena, ja katutyylit ovat kuuluneet elämääni vuodesta 1999 lähtien. Mut voi nähdä vaikka kadulla ringissä tanssimassa rockingia, hip hoppia, breakingiä, poppingia, wavingia, boogaloota tai jotain niitten väliltä kertomassa tarinaani kehonkielellä. Tanssissa on parasta, kun voi oppia uutta. Tärkeetä on pystyä nauttimaan hyvästä musiikista yhdessä muitten kanssa. Tykkään tehä täysiä, mutta rennolla tatsilla!

Otso Teulahti:
Olen tanssinut eri katutansseja lapsesta saakka. Breakingin löysin yläasteikäisenä ja se on kuulunut siitä lähtien vahvasti elämääni. Minua on opettanut monet ammattitaitoiset sekä motivoivat opettajat, joiden myötä olen saanut mitä mahtavimpia kokemuksia tanssin saralta. Näiden kokemuksien myötä rakas harrastus on muuttumassa työksi, jossa pääsen jakamaan näitä samoja kokemuksia sekä tanssin kautta välittyvää riemua.

House avoin taso +15v. Keskiviikkoisin klo 20.00-21.30
Syyskausi 11.9.-11.12.2019
(syyslomalla vk42 ei tuntia)
Nuortenkatu 11, 96100 Rovaniemi
Ilmoittaudu tästä!
House -tanssi yhdistelee eri tanssityylejä, kuten jazzia, salsaa, steppiä, breakingiä, capoeiraa ja afroa. Housessa on paljon nopeaa jalkatyöskentelyä, mutta tärkeintä on musiikin rytmin tuominen kehoon. House on syntynyt saman nimisen musiikkityylin kanssa 80-luvun lopussa Chicagon warehouse -juhlissa, josta musiikkityylin nimikin on peräisin, mutta kehittynyt nykyiseen muotoonsa New Yorkin klubeilla eri kulttuurien vaikutuksessa. Tunnit ovat monipuolisia; treenataan kehon hallintaa, tehdään erilaisia askelsarjoja, pari- ja ryhmäharjoituksia sekä koreografioita. Tärkeintä tunneilla kuitenkin on tanssista ja musiikista nauttiminen.
Joanna Leinola:
Olen tanssinut 2000-luvun alusta päälajeinani hiphop- ja house- tanssilajit. Tanssioppia olen hakenut mm. Tukholmasta, Pariisista, New Yorkista sekä Osakasta. Olen opiskellut myös muita katutanssilajeja kuten poppingia, lockingia ja waackingia. Kisakokemusta on sekä SM-kisoista että battleista ja olen tanssinut mm. Anna Abreun UMK-spektaakkelissa 2012 ja Karri Koiran Kaikki tai ei mitään -musiikkivideolla. Joanna on osa CLEVA CREW –katutanssiryhmää ja vaikuttaa myös Street Art Dance Essentials eli SADE ry:ssä, joka on helsinkiläinen katutanssijärjestö.