Kausitunnit 2020-2021

Syys- ja kevätkausina
vierailevien opettajien workshoppeja.

Kysy lisää osoitteesta:
transcendent.ry(ät)gmail.com
Tunneillamme on käytössä turvallisempien tilojen periaatteet.

TUNTISISÄLLÖT JA OPETTAJAT:

Commercial avoimen tason tunnit Tiistaisin
+15v. klo 18.00-19.15


Opettajana Aino Mykrä

Kevätkausi 19.1.-11.5.2021
(Hiihtolomalla vk10 ei tuntia)


Ilmoittaudu tästä!
Commercial dance eli kaupallinen tanssi. Tätä tanssityyliä voit nähdä esimerkiksi musiikkivideoilla ja artistien taustalla suurilla areenoilla. Commercial dance yhdistelee eri tanssilajeja ja jokaisella opettajalla onkin oma uniikki tyyli. Ainon tyyli saa enimmäkseen vaikutteita showtanssista, hip hopista, dancehallista ja twerkkauksesta. Tunneilla tehdään koreografian lisäksi alkulämmittelyä, tekniikka- ja freestyle harjoituksia, harjoitellaan tyyliin kuuluvaa asennetta sekä venyttelyä.

Twerk avoimen tason tunnit Tiistaisin
+16v. klo 19.15-20:30


Opettajana Aino Mykrä

Kevätkausi 19.1.-11.5.2021
(Hiihtolomalla vk10 ei tuntia)


Ilmoittaudu tästä!
Suuren suosion Suomessa ja maailmalla saavuttanut twerk keskittyy lantion alueen liikkeisiin eri tekniikoilla. Twerkkauksen juuret ovat erilaisissa afroamerikkalaisissa ja afrikkalaisissa tansseissa. Twerkkauksen juuria ei voida yhdistää vain yhden alueen tansseihin, sillä orjuuden myötä Afrikan eri maiden kulttuurit ja tanssit ovat sekoittuneet. Twerk terminä on ollut käytössä mm. jo 80-luvulla syntyneen New Orleansin bounce-hip hop kulttuurin syntymisestä saakka, mutta se on tullut suuren kansan tietoisuuteen vasta 2010-luvulla.  Nykyään twerk on fuusioitunut ja se saa vaikutteita useista eri tanssityyleistä, kuten dancehallista, reggaetonista ja hip hopista.

Twerk-tunneilla tehdään koreografian lisäksi alkulämmittelyä, erilaisia tekniikka- ja freestyle -harjoituksia, harjoitellaan tyyliin kuuluvaa asennetta sekä venyttelyä. Tunneille suositellaan mukaan polvisuojia.

Street Showcase avoimen tason tunnit Torstaisin
+8v. klo 17.00-18.00
+15v. klo 18.00-19.30


Opettajana Aino Mykrä

Kevätkausi 21.1.-13.5.2021
(Hiihtolomalla vk10 ei tuntia)


Lampelankatu 23 C, 96320 Rovaniemi

Ilmoittaudu tästä!
Street Showcase tunneilla keskitytään enimmäkseen koreografioiden tanssimiseen. Koreografiat koostuvat erilaisista katutanssilajeista ja niistä tehdään yhdistelmiä. Näillä tunneilla tanssitaan paljon, pidetään hauskaa ja tehdään usein uusia koreografioita. Koreografian lisäksi tunneilla tehdään myös alkulämmittely, ja erilaisia tekniikka- ja freestyleharjoituksia unohtamatta venyttelyä.

Aino Mykrä:
Olen Aino, 22-vuotias ammattitanssija. Muutin Rovaniemelle kaksi vuotta sitten opiskelemaan tanssijan ammattitutkintoa. Tanssin löysin jo 4-vuotiaana, ja siitä saakka olen tanssinut monia eri tanssilajeja useita kertoja viikossa. Lähimpänä sydäntäni on erilaiset katutanssilajit, joiden parissa olen päässyt ohjaamaan, kisaamaan ja esiintymään jo vuosien ajan. Ohjaajana haluan luoda positiivisen ja kannustavan ilmapiirin tanssitunneille sekä kannustaa tanssijoita yrittämään parhaansa. Pidetään yhdessä hauskaa ja opitaan uutta!

Movement avoimen tason tunnit Torstaisin
+15v. klo 19.30-21.00


Opettajana Joonas Tapio

Kevätkausi 21.1.-13.5.2021
(Hiihtolomalla vk10 ei tuntia)


Lampelankatu 23 C, 96320 Rovaniemi

Ilmoittaudu tästä!
Movement (kehonpainoharjoittelu, -hallinta ja -huolto) -tunnit rakentuvat alkulämmittelyistä, voima-, taito- ja luovuusharjoitteista sekä kehonhuolto- ja rentoutumisharjoitteista. Tunneilla hyödynnämme liikkumiseen omaa kehoamme sekä yksinkertaisia välineitä, kuten keppejä ja palloja. 

Tarkoituksena on pyrkiä luonnollisella liikkeellä vahvistamaan ja hoitamaan kehoa ja mieltä – Tutkitaan yhdessä meissä kaikissa piilevää potentiaalia sekä luodaan yksilöllistä tapaa liikkua ja nauttia kehostaan, kukin tyylillään. Keho on moniulotteinen instrumentti, joka toimiakseen optimaalisesti tarvitsee monipuolista liikettä. Näillä tunneilla ajatuksena on antaa sille liike mitä se tarvitsee!

Tuntivarustukseksi riittää mukavat ja joustavat jumppavaatteet sekä juomapullo. Omia kuminauhoja, hierontapalloja tai muita varusteita voi halutessaan ottaa mukaan. Tunneilla inspiroidutaan myös musiikista sen monine muotoineen – Tervetuloa sellaisena kuin olet!

Joonas Tapio:
Olen monipuolinen liikkuja, vapaa taiteilija sekä liikunnanalan ammattilainen – liikunnanohjaaja AMK. Nautin itseni kokonaisvaltaisesta haastamisesta, ja kehittämisestä liikunnan iloa unohtamatta. Haluan tunneillani kannustaa ja auttaa jokaista löytämään oman tapansa liikkua ja ilmaista itseään liikkeen avulla. Ennen kaikkea haluan tarjota työkaluja, jotta sinä voisit nauttia hyvinvoivasta kehosta.

Kohtaan mielelläni elämää ja uusia ihmisiä. Jokainen meistä on toisillemme opettaja, ja siksi kaikille avoimet tuntini ovat oiva paikka jakaa tietoa ja osaamista!

”Kunnioita ja arvosta kehoasi”

Breaking avoimen tason tunnit Sunnuntaisin
+6v. klo 16.30-17.30
+10v. A klo 17.30-18.30
+10v. B klo 18.30-19.30
+15v. klo 19.30-21.00


Opettajina Otso Teulahti ja Matti Martiskainen

Kevätkausi 24.1.-16.5.2021
(Hiihtolomalla vk10 ei tuntia)


Lampelankatu 23 C, 96320 Rovaniemi

Ilmoittaudu tästä!
Breaking (breikki, breaktanssi, breakdance, b-boying, b-girling) on New Yorkista lähtöisin oleva alkuperäinen katutanssi eli streetdance. Breikkauksen avulla yhteiskunnan heikoimmassa asemassa olevat löysivät aikanaan keinon vapautua vallallaolevista rakenteista – aina Olympialajiksi saakka!

Tunneilla harjoitellaan lajin tekniikoita (kuten toprocking, uprocking, footworking, backrocking, freezes & powermoves) monipuolisesti musiikkiin. Tehdään myös sarjoja eli rutiineja, erilaisia pari- ja ryhmä- sekä luovuus- ja mielikuvaharjoituksia. Lisäksi syvennytään laajasti kehonpaino ja akrobatia -harjoitteluun ryhmän taitotaso huomioiden.

Tarkoituksena on kehittää omaa tapansa tanssia oppien samalla ilmaisullisuudesta, sekä huomata yhdessä tekemisen ja tanssikulttuurin tuoma innostus.

Tunneilla keskitytään tanssiin kokonaisuutena sen kaikkine osa-alueineen, vaikka breikkarit tunnetaankin usein näyttävistä akrobaattisista liikkeistään kuten päälläpyörintä tai tuulimylly.

Matti Martiskainen:
Olen katutanssija, ja ennen kaikkea breikkari. Rytmimusiikin olen löytänyt jo varhain lapsena, ja katutyylit ovat kuuluneet elämääni vuodesta 1999 lähtien. Mut voi nähdä vaikka kadulla ringissä tanssimassa rockingia, hip hoppia, breakingiä, poppingia, wavingia, boogaloota tai jotain niitten väliltä kertomassa tarinaani kehonkielellä. Tanssissa on parasta, kun voi oppia uutta. Tärkeetä on pystyä nauttimaan hyvästä musiikista yhdessä muitten kanssa. Tykkään tehä täysiä, mutta rennolla tatsilla!
Otso Teulahti:
Olen 22 -vuotias breikkari. Olen tanssinut katutansseja lapsesta saakka. Breakingin löysin yläasteikäisenä ja se on kuulunut siitä lähtien vahvasti elämääni. Minua on opettanut monet ammattitaitoiset ja motivoivat opettajat, joiden myötä olen saanut mitä mahtavimpia kokemuksia tanssin saralta. Näiden kokemuksien myötä rakas harrastus on muuttumassa työksi, jossa pääsen jakamaan näitä samoja kokemuksia, sekä tanssin kautta välittyvää riemua.

Tuntien tavoitteena on tutustuttaa lapset Breakingin perusteisiin erilaisten pelien ja leikkien kautta. Tunneilla opetellaan kehontuntemista ja -hallintaa, sekä ryhmässä olemista.

Tervetuloa temppuilemaan!

Kevään 2020 Breaking -ryhmäkuvat: