Kausitunnit 2019-2020

Kaikki avoimen tason tunnit:

Lukuvuosi 2019-2020 vielä osittain työn alla.

Ilmoittautuminen syyskaudelle 2019 on kuitenkin jo auki
Breaking ja Veeta kurssien osalta.
Kaikki kurssit valittavissa viimeistään
heinäkuun loppuun mennessä. 
Syys- ja kevätkausina
vierailevien opettajien workshoppeja.

Kysy lisää osoitteesta:
transcendent.ry(ät)gmail.com
Tuntisisällöt ja opettajat:

Breaking Maanantaisin
+8v. avoin taso klo 16.45-17.45
+10v. avoin taso klo 17.45-19.00

+15v. avoin taso klo 19.00-20.30
Syyskausi 26.8.-9.12.2019
Pohjolankatu 6, 96100 Rovaniemi
Ilmoittaudu tästä!
Breaking (breaktanssi, breakdance, b-boying, b-girling) on New Yorkista lähtöisin oleva alkuperäinen katutanssi eli streetdance. Tunneilla harjoitellaan lajin tekniikoita (kuten toprocking, uprocking, footworking, backrocking, freezes & powermoves) monipuolisesti musiikkiin. Tehdään myös sarjoja eli rutiineja, erilaisia pari- ja ryhmä- sekä luovuus- ja mielikuvaharjoituksia. Lisäksi syvennytään laajasti kehonpaino ja akrobatia -harjoitteluun ryhmän taitotaso huomioiden.
Tarkoituksena on kehittää omaa tapansa tanssia oppien samalla ilmaisullisuudesta, sekä huomata yhdessä tekemisen ja tanssikulttuurin tuoma innostus.
Breaking-tunneilla keskitytään tanssiin kokonaisuutena sen kaikkine osa-alueineen, vaikka breikkarit tunnetaankin usein näyttävistä akrobaattisista liikkeistään kuten päälläpyörintä tai tuulimylly.

Matti Martiskainen:
Olen katutanssija, mutta ennen kaikkea break-tanssija eli bboy, kuten lajin edustajat sanovat. Rytmimusiikin olen löytänyt jo varhain lapsena, ja katutanssit ovat kuuluneet elämääni vuodesta 1999 lähtien. Minut tunnetaan persoonallisesta tyylistä, motivaatiosta lajia kohtaan, sekä kyvystäni saada ihmiset heittäytymään. Mielestäni tanssissa on tärkeää vuorovaikutteisuus, oppiminen sekä hyvien fiilisten, flown ja sielun löytäminen.


Katutanssi koreografia / Veeta +15v. Tiistaisin klo 19.00-20.30
Kevätkausi 27.8.-10.12.2019
Ilmoittaudu tästä!
Katutanssi koreografia -tunneilla tanssitaan katutanssin eri lajeja ja inspiroidutaan katutanssin kulttuurista. Ryhmä keskittyy tuottamaan erilaisia koreografioita ja showcase-kokonaisuuksia, joita mahdollisuuksien mukaan esitetään niin julkisissa kuin yksityisissä tilaisuuksissa. Tunneilla tehdään myös erilaisia esiintymis- ja freestyletaitoja kehittäviä harjoituksia sekä etsitään yhdessä uusia näkökulmia tanssin harjoitteluun ja sen esittämiseen. Ryhmän tavoitteena on toimia iloisen ja lämminhenkisen tanssisanoman sanansaattajana sekä tuoda esityksillään raikasta vaihtelua, uusia ajatuksia ja oivalluksia sekä herättää tunteita. Tunneilla tärkeintä on, että nautitaan yhdessä tanssimisesta ja katutanssin voimasta sekä pidetään hauskaa. Samalla myös pyritään oppimaan uutta ja kehittymään tanssijoina. Rohkeasti ja avoimin mielin! Tunnille osallistuminen ei velvoita esiintymisiin osallistumista. Tanssiryhmä kantaa nimeä Veeta, ja sillä on myös omat facebook ja instagram -sivut, joita kannattaa seurata!

Jonna Panula:
Olen Jonna, Etelä-Pohjanmaalta lähtöisin, sittemmin Pohjoiseen kotiutunut, luovuuden eri kentillä häärivä taiteilijasielu. Olen harrastanut monenlaista tanssia lapsesta saakka, taustaa löytyy niin show- kuin discotanssistakin, mutta katutanssi on aina ollut lähimpänä sydäntäni. Täällä Rovaniemellä on tullut katutanssia tanssittua jo reilu vuosikymmen ja siinä ajassa olen ehtinyt työskentelemään monenlaisten tanssikokoonpanojen kanssa, ohjaamaan useita harrasteryhmiä sekä tuottamaan lukuisia showcase-kokonaisuuksia erilaisiin tapahtumiin. Lisäksi Street SM-kisoissa on tullut käytyä useampana vuonna ja merkittävin saavutus on SM-kultaa katutanssimuodostelmasta -09. Uusin aluevaltaus on kisaryhmien valmentaminen ja katutanssikulttuurin edistäminen Rovaniemen tanssi ry:n hallituksen jäsenenä.


House avoin taso +15v. Keskiviikkoisin klo 19.00-20.30
Syyskausi 28.8.-11.12.2019
Viirinkankaantie 1, 96300 Rovaniemi
Ilmoittaudu tästä!
House -tanssi yhdistelee eri tanssityylejä, kuten jazzia, salsaa, steppiä, breakingiä, capoeiraa ja afroa. Housessa on paljon nopeaa jalkatyöskentelyä, mutta tärkeintä on musiikin rytmin tuominen kehoon. House on syntynyt saman nimisen musiikkityylin kanssa 80-luvun lopussa Chicagon warehouse -juhlissa, josta musiikkityylin nimikin on peräisin, mutta kehittynyt nykyiseen muotoonsa New Yorkin klubeilla eri kulttuurien vaikutuksessa. Tunnit ovat monipuolisia; treenataan kehon hallintaa, tehdään erilaisia askelsarjoja, pari- ja ryhmäharjoituksia sekä koreografioita. Tärkeintä tunneilla kuitenkin on tanssista ja musiikista nauttiminen.

Hip hop avoin taso +15v. Torstaisin klo 19.00-20.30
Syyskausi 29.8.-12.12.2019
Viirinkankaantie 1, 96300 Rovaniemi
Ilmoittaudu tästä!
Nykypäivän Hip hop -tanssi on ”sulatusuuni”, joka yhdistelee eri katutanssityylejä. Tunneilla tutustutaan myös lajin varhaisiin eli old-school-liikkeisiin. Tärkeintä Hip hopissa on musiikki ja groove. Tärkeää on myös kehonhallinta, ja siksi tunnilla tehdään isolaatioharjoituksia. Tunnit ovat monipuolisia; treenataan kehonhallintaa, tehdään erilaisia askelsarjoja, pari- ja ryhmäharjoituksia sekä koreografioita. Tärkeintä tunneilla kuitenkin on tanssista ja musiikista nauttiminen.
Joanna Leinola:
Olen tanssinut 2000-luvun alusta päälajeinani hiphop- ja house- tanssilajit. Tanssioppia olen hakenut mm. Tukholmasta, Pariisista, New Yorkista sekä Osakasta. Olen opiskellut myös muita katutanssilajeja kuten poppingia, lockingia ja waackingia. Kisakokemusta on sekä SM-kisoista että battleista ja olen tanssinut mm. Anna Abreun UMK-spektaakkelissa 2012 ja Karri Koiran Kaikki tai ei mitään -musiikkivideolla. Joanna on osa CLEVA CREW –katutanssiryhmää ja vaikuttaa myös Street Art Dance Essentials eli SADE ry:ssä, joka on helsinkiläinen katutanssijärjestö.