Tunnit & esittelyt

Kaikki avoimen tason tunnit:

Maanantaisin Breaking
Tiistaisin katutanssi koreografia
Torstaisin Hip hop 
Perjantaisin jamit
Lauantaisin workshoppeja 
Sunnuntaisin sessiot ja kisaryhmä

 

Tuntisisällöt ja opettajat:

Breaking Maanantaisin
7v-14v avoin taso klo 17.15-18.30

yli 14v avoin taso klo 18.30-20.00
Syyskausi 3.9.-10.12.2018
(Syyslomalla (vk42) 15.10. ei tuntia!)
Viirinkankaantie 1, 96300 Rovaniemi
Ilmoittaudu tästä!
Breakdance (breaktanssi, breaking, b-boying, b-girling) on New Yorkista lähtöisin oleva alkuperäinen katutanssi eli streetdance. Tunneilla harjoitellaan rytmiin tekemistä ja lajin tekniikoita kuten toprocking, uprocking, footworking, backrocking & powermoves sekä muodostetaan yhdessä rutiineja ja tanssitaan ringissä. Tarkoituksena on löytää oma tyyli sekä huomata yhdessä tekemisen ja tanssikulttuurin tuoma innostus. Breaking tunneilla keskitytään tanssiin kokonaisuutena sen kaikkine osa-alueineen, vaikka breikkarit tunnetaankin usein näyttävistä akrobaattisista liikkeistään kuten päälläpyörintä tai tuulimylly.

Matti Martiskainen:
Olen katutanssija, mutta ennen kaikkea break-tanssija eli bboy, kuten lajin edustajat sanovat. Rytmimusiikin olen löytänyt jo varhain lapsena, ja katutanssit ovat kuuluneet elämääni vuodesta 1999 lähtien. Minut tunnetaan persoonallisesta tyylistä, motivaatiosta lajia kohtaan, sekä kyvystäni saada ihmiset heittäytymään. Mielestäni tanssissa on tärkeää vuorovaikutteisuus, oppiminen sekä hyvien fiilisten, flown ja sielun löytäminen.

 


Katutanssi Koreografia / Veeta yli 14v. Tiistaisin klo 18.30-20.00
Syyskausi 4.9.-11.12.2018
(Syyslomalla (vk42) 16.10. ei tuntia!)
Lapinkävijäntie 3, 96100 Rovaniemi
Ilmoittaudu tästä!
Katutanssi koreografia tunneilla tanssitaan katutanssin eri lajeja ja inspiroidutaan katutanssin kulttuurista. Ryhmä keskittyy tuottamaan erilaisia koreografioita ja showcase-kokonaisuuksia, joita mahdollisuuksien mukaan esitetään niin julkisissa kuin yksityisissä tilaisuuksissa. Tunneilla tehdään myös erilaisia esiintymis- ja freestyletaitoja kehittäviä harjoituksia sekä etsitään yhdessä uusia näkökulmia tanssin harjoitteluun ja sen esittämiseen. Ryhmän tavoitteena on toimia iloisen ja lämminhenkisen tanssisanoman sanansaattajana sekä tuoda esityksillään raikasta vaihtelua, uusia ajatuksia ja oivalluksia sekä herättää tunteita. Tunneilla tärkeintä on, että nautitaan yhdessä tanssimisesta ja katutanssin voimasta sekä pidetään hauskaa. Samalla myös pyritään oppimaan uutta ja kehittymään tanssijoina. Rohkeasti ja avoimin mielin! Tunnille osallistuminen ei velvoita esiintymisiin osallistumista. Tanssiryhmä kantaa nimeä Veeta, ja sillä on myös omat facebook ja instagram -sivut, joita kannattaa seurata!

Jonna Panula:
Olen Jonna, Etelä-Pohjanmaalta lähtöisin, sittemmin Pohjoiseen kotiutunut, luovuuden eri kentillä häärivä taiteilijasielu. Olen harrastanut monenlaista tanssia lapsesta saakka, taustaa löytyy niin show- kuin discotanssistakin, mutta katutanssi on aina ollut lähimpänä sydäntäni. Täällä Rovaniemellä on tullut katutanssia tanssittua jo reilu vuosikymmen ja siinä ajassa olen ehtinyt työskentelemään monenlaisten tanssikokoonpanojen kanssa, ohjaamaan useita harrasteryhmiä sekä tuottamaan lukuisia showcase kokonaisuuksia erilaisiin tapahtumiin. Lisäksi Street SM-kisoissa on tullut käytyä useampana vuonna ja merkittävin saavutus on SM-kultaa katutanssimuodostelmasta -09. Uusin aluevaltaus on kisaryhmien valmentaminen ja katutanssikulttuurin edistäminen Rovaniemen tanssi ry:n hallituksen jäsenenä.

 


Hip hop avoin taso yli 14v. Torstaisin klo 18.30-20.00
Syyskausi 30.8.-13.12.2018
(Syyslomalla (vk42) 18.10. ja itsenäisyyspäivänä (vk49) 6.12. ei tunteja!)
Viirinkankaantie 1, 96300 Rovaniemi
Ilmoittaudu tästä!
”Hip is the knowledge, hop is the movement” (KRS-One & Marley Marl) eli hip hop on tietoista liikettä. Tätä ajatusta lähdetään työstämään perehtymällä hip hopin historiaan aina ikonisista old school -liikkeistä new schooliin sekä erilaisiin isolaatioihin, lattiatyöskentelyyn, musikaalisuuteen ja erityisesti grooveen, koska ”ilman groovea ei tanssita hip hoppia” (Buddha Stretch). Tunnilla tehdään myös pieniä koreografioita, joissa päästään harjoittelemaan opittuja elementtejä niin yksin, pareittain kuin ryhmässä. Teknisen osaamisen ja hip hopin historian tuntemisen lisäksi tunneilla keskitytään vahvasti freestyleen erilaisin harjoittein, kuten rinki- ja battleharjoituksin, jotta jokainen tanssija saisi käsitystä omasta tanssijaidentiteetistä. Tärkeintä on kuitenkin hyvä fiilis ja tanssin ilo. Tunti sopii aloittelijoille sekä jo hip hoppia harrastaneille, jotka haluavat tutustua omaan liikekieleen turvallisessa ja rennossa ympäristössä. Tervetuloa löytämään sisäinen katutanssijasi!

Milla Karjalainen:
Olen syntyperäinen rovaniemeläinen ja palannut 10 vuoden jälkeen takaisin kotikonnuille! Minulla on monipuolinen tanssitausta, mikä sisältää mm. kansantanssia, lattareita, paritanssia, disco- ja showtanssia, mutta ehdottomasti lähimpänä sydäntä ja omaa tyyliä ovat aina olleet katutanssit, josta löytyy kilpailukokemusta niin SM-, EM-, kuin MM-tasolla. Olen tehnyt myös tanssijan töitä eri produktioissa ja saanut tanssinopettajakokemusta Rovaniemen lisäksi Tampereelta ja Oulusta. Koen tanssin olevan yksi keino päästä lähemmäs itseä ja minulle onkin opettajana tärkeää auttaa tanssijoita löytämään oma tyyli eli oma itsensä sekä rohkeus tuoda se esille – positiivisuuden ja ilon kautta tietenkin!

 


Katutanssi Kisaryhmä yli 15v. Sunnuntaisin klo 14.00-15.00
Syyskausi 2.9.-9.12.2018 (Syyslomalla (vk42) 21.10. ei tuntia!)
Pohjolankatu 6, 96100 Rovaniemi
Ilmoittaudu tästä!
Katutanssi kisaryhmä- tunneilla treenataan street showcase ohjelmaa kevään 2019 street tanssin sm-kisoihin. Tunneilla treenataan intensiivisesti kisakoreografiaa ja sen lisäksi keskitytään myös lihaskunto- ja liikkuvuus harjoituksiin. Ryhmä itse asettaa tarkemmat tavoitteet kisoihin kauden alussa. Hyvällä energialla ja timanttisella ryhmähengellä mennään kohti haasteita ja tulevia kisoja.