Rakkaustalkoot

Naapuruus- ja rakkaustalkoot syntyi tarpeesta harjoitella kohtaamaan toinen ihminen – naapuri, tuntematon kadulla, perheenjäsenemme – mahdollisimman avoimin mielin, vailla ennakko-oletuksia. Helppoa se ei aina ole, mutta eipä meidän tarvitsekaan olla virheettömiä kanssakulkijoita toisillemme.

Mitä jos näkisimme koko kaupunkimme naapurustona tai jopa yhteisenä kotinamme? Miten yhteisessä kodissamme näkyy monenlaisten asujien arki tai elintavat? Rovaniemi-viikon aikana monikulttuurinen todellisuutemme näyttäytyy esimerkiksi irakilaisten taiteilijoiden rakentamassa historiallisen Ishtarin portin pienoismallissa, jonka taiteilijat pystyttävät kaupunkitilaan rakkaudenosoituksena Suomelle ja suomalaisille.

Näkökulma laajenee myös ei-inhimillisiin kanssaeläjiimme, joista olemme harvoin tietoisia, mutta jotka asuttavat samaa kotia kanssamme. Miia Kettusen TUNTEMATTOMAT NAAPURIMME kertoo kohtaamisista toislajisten naapuriemme kanssa. Teos rakentuu kaupunkitilaan Rovaniemi-viikolla. Kutsumme ihmisiä osallistumaan yllättäviin kohtaamisiin Rovaniemi-viikon aikana järjestettävissä työpajoissa. PORTIT HUOMISEEN -taidetyöpajassa maalataan vaihtoehtoisiin tulevaisuuksiin kutsuvia portteja.

RAKKAUSMURAALIKÄTKÖJEN sekä SYDÄNTARRAILUN työpajaosuudet alkavat jo 31.8 ja varsinaiset maalaussessiot tapahtuvat seuraavalla viikolla 37. Kokemusta maalaamisesta ei tarvitse. Ensimmäinen viikko harjoitellaan ja luonnostellaan pienikokoisia seinämaalauksia (Muraalikätköt) tai tutustutaan tarrakulttuurin maailmoihin ja tehdään käsityönä sydäntarroja (Sydäntarrailu). Rovaniemi-viikolla kätketään pienikokoisia maalauksia ympäri kaupunkia tai levitetään ja jaetaan tarroja kaupunkiympäristössä.

Varsinaisen tapahtumaviikon käynnistää sunnuntaina 6.9 järjestettävä Lähimmäisenrakkaus -seminaari, joka päättyy pienoiskonserttiin. Suomalaisten rekilaulujen romanimusiikillisia ja -kielisiä versioita kuullaan kansanmuusikkojen Minna Siitosen ja Hilja Grönforsin esittäminä. Katso tarkennukset ohjelmaan rakkaustalkoot.fi. Työpajoihin voi hakea osoitteessa rakkaustalkoot@gmail.com

Työryhmää vetää ohjaaja ja taidekasvattaja Pieta Koskenniemi.

Naapuruus- ja rakkaustalkoita tukee SKR:n maakuntarahasto, Rovaniemen kaupungin kulttuuripalvelut sekä Lapin Yliopiston ja Euroopan komission hanke AMASS Acting on the Margin: Arts as Social Sculpture.

Rakkaustalkoiden ONE LOVE -katutanssityöpajoissa opetellaan perusteita ja yhdistelmiä monipuolisin sarjoin unohtamatta freestyleä. Yhteensä neljä (4) päivää, ja kahdeksan (8) tuntia kestävä setti tarjoaa mahdollisuuden päästä mukaan loppusyksyn esityksiin 30.10. (Korundi yhteistyössä Lapin tanssiopiston kanssa) & 12.12. (Sirkus Taika-ajan näyttämö osana Transcendent ry:n Joulujamit -tapahtumaa). Työpajaviikko on tarjolla kaikille +10 vuotiaille kiinnostuneille ilmaiseksi.

Vallallaolevasta tilanteesta johtuen osallistujamäärää täytyy rajoittaa, ja paikan ryhmässä varmistaa parhaiten ilmoittautumalla ensimmäisten joukossa. Aiempaa tanssitaustaa ei tarvita. Opetus järjestetään kauppakeskus Revontulen tiloissa (suljettu tila, puulattia ja hyvät puitteet osallistujille työstää) ma-to 7.-10.9. klo 18-20. Opettajana toimii Matti Martiskainen.

Ilmoittautuminen ONE LOVE -työpajoihin oheisella lomakkeella.
huom. ongelmia havaittu opera-selaimella.